Aflevering 6

Ons eigen televisieprogramma op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Aflevering 6

Hieronder zie je een overzicht van alle fragmenten uit aflevering 6.

Fragment: nieuw schoolgebouw in Ede

In de laatste aflevering van dit seizoen, zien we hoe er letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van Nederland wordt gebouwd. Presentator Daan krijgt namelijk een kijkje bij de bouw van een nieuw schoolgebouw in Ede. Hier leert hij welke moderne bouwtechnieken er vandaag de dag gebruikt worden.

 

Fragment: spoorwissel

We volgen bouwers die een nieuwe spoorwissel leggen. Daan spreekt hen over hun passie voor dit werk.

 

Fragment: Haringvlietbrug

Natuurlijk gaat Daan ook weer naar de Haringvlietbrug. Hier hoort hij van uitvoerder Tim wat de laatste loodjes zijn voordat de brug weer open kan.

 

Fragment: Q&A bouwweer

Daan vraagt bouwers wat volgens hun het beste bouwweer is en komt te weten hoe je je het beste kunt wapenen tegen de regen.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: Bouwbedrijf Kreeft, Dura Vermeer en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus 6 weken lang elke zaterdag te zien op RTL4 en wordt in het najaar herhaald. Alle afleveringen zijn terug te kijken via het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het' en op Videoland.

© Bouwend Nederland