Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Over ons

Over ons

'De bouw maakt het' is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werk in onze sector is.

'De bouw maakt het' op tv

In 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber wekelijks in de wereld van de bouw en infra. We geven een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de trotse bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. Serie 2 van het tv-programma wordt vanaf 7 september 2024 8 weken lang op zaterdag om 17.00 uur uitgezonden op RTL4. Het programma kan teruggekeken worden via Videoland of het Youtube kanaal van ‘De bouw maakt het’. De eerste serie van 'De bouw maakt het' was in het najaar van 2023 zes weken lang te zien op tv. De fragmenten van de eerste serie kijk je hier terug.

'De bouw maakt het' op social media

Je vindt 'De bouw maakt het' op Instagram en Facebook. Bouw- en infrabedrijven die in hun social posts #debouwmaakthet gebruiken, maken dagelijks kans op een feature. Op Youtube vind je video's van de mooiste projecten (topprojecten) van bouw- en infrabedrijven én vertellen bouwers in de 'Wat maak je me nou' video's waarom zij zo trots zijn op hun werk.

'De bouw maakt het' in de media

Via online campagnes op de platformen van DPG Media bereiken we met mooie verhalen de doelgroepen waarvan we uit onderzoek weten dat zij nog geen goed beeld hebben van de mogelijkheden in de bouw en infra. In 2023 richten we ons daarmee specifiek op vrouwen, in 2024 ligt de focus op de mooie verhalen over de bouwers die de interviews in het tv-programma aanvullen.

'De bouw maakt het' op jouw bouwplaats

Bouw- en infrabedrijven kunnen de campagne steunen en daarmee laten zien hoe mooi en belangrijk onze sector is. Naast het gebruik van de hashtag #debouwmaakthet op social media, kunnen leden op deze site allerlei materiaal vinden. Zoals het logo (voor bv. de e-mailhandtekening, website, bedrijfskleding of busjes), stickers, vlaggen, bouwdoeken en mooi materiaal voor kinderen. Ben je lid van Bouwend Nederland en wil je meedoen aan de campagne? Bekijk hier onze toolkit.

'De bouw maakt het' op school

Bedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Voor middelbare scholieren is er al materiaal beschikbaar via Jijgaathetmaken.nl.

De Dag van de Bouw

Ook de jaarlijkse Dag van de Bouw is onderdeel van de campagne 'De bouw maakt het'. Op deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Op 21 juni 2025 wordt de Dag van de Bouw voor de 18e keer op zaterdag georganiseerd. Dit geldt ook voor de dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw. Op  vrijdag 20 juni 2025 krijgen basisschoolklassen op de Onderwijsdag van de Bouw een uniek kijkje achter de bouwhekken, op het kantoor van bouw- en infrabedrijven of via een presentatie in de klas.

Meer informatie of meedoen?

Wil je meer weten over de campagne? Neem contact met ons op.

Over ons

'De bouw maakt het' is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werk in onze sector is.

'De bouw maakt het' is een initiatief van Bouwend Nederland

© De Bouw Maakt Het