Tv-serie

Ons eigen televisieprogramma op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

De televisieserie is vanaf 26 augustus 2023 zes weken lang te zien geweest op RTL4. In het najaar van 2023 is de serie twee keer herhaald. Ook voor begin 2024 staat een herhaling gepland. Alle afleveringen zijn terug te kijken via Videoland en het Youtube kanaal van De bouw maakt het. 

Daan Nieber (42) is presentator en televisiemaker. Hij is bekend van onder andere Keuringsdienst van Waarde en Editie NL, maar tegenwoordig is Daan veelal te vinden achter de desk van RTL Boulevard. Daan heeft tijdens het maken van de ‘De Bouw maakt het’ het meest genoten van de bouwers zelf; ‘’Ik heb vol verwondering gekeken naar hoeveel passie de mensen uit de bouw en infra wel niet hebben voor hun vak. Zodra ze over hun werk praten, zie je ze oplichten.’’ Aldus, Daan.

Afleveringen

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne 'De bouw maakt het' waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. De tv-serie 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus 6 weken lang elke zaterdag om 17:00 te zien op RTL4, met herhaling op zondag om 12:00 uur. De afleveringen zijn in het najaar van 2023 en begin 2024 herhaald en zijn ook te vinden op het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het' en op Videoland.

Met dank aan

De tv-serie is mede mogelijk gemaakt door de projecten waar we mochten komen filmen, daarom grote dank aan Van Wijnen, het Ridderkerks Kraanwagenbedrijf, de Beens Groep, Bouwbedrijf de Vries, Burgy Bouwbedrijf, de Graaf Reinald Alliantie, Dura Vermeer, Bouwmensen Zuidwest, de van der Werff Groep, Henk van Tongeren Water & Techniek, Bouwbedrijf Kreeft, Traffic Service Nederland, Hollandia en Mobilis TBI.

Tips voor 2024?

In het najaar van 2024 is het programma De bouw maakt het weer te zien op RTL4. De opnames daarvoor starten in april. Heb jij in die tijd een bijzonder bouwproject waar onze crew langs kan komen? Stuur ons dan een mail en vertel daarin waar je bouwplaats is, wat er bijzonder is aan dit project (duurzaam, innovatief, uniek), dan nemen we jouw pitch mee in het redactie-overleg. We zijn op zoek naar bouw- en infraprojecten, zowel van het klein-, midden- als grootbedrijf.

© Bouwend Nederland