Aflevering 3

Ons eigen televisieprogramma op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Aflevering 3

Hieronder zie je een overzicht van alle fragmenten uit aflevering 3.

Fragment: restauratie van een historisch pakhuis

In Rotterdam wordt een historisch pakhuis volledig gerestaureerd met behoud van de oude elementen. Daan doet een poging om het oude voegwerk te herstellen.

 

Fragment: moderne digitale technieken bij dijkversterking

We kijken mee hoe het ontwerpteam en de graafmachine met behulp van moderne, digitale technieken op de centimeter nauwkeurig samenwerken om de dijken tussen Gorinchem en Waardenburg te versterken.

 

Fragment: Haringvlietbrug

Ook in deze aflevering volgen we de renovatie van de Haringvlietbrug. Dit keer is Daan niet bij de brug zelf te vinden, maar bezoekt hij de plek waar de nieuwe brug is gemaakt en klaar ligt om vervoerd te worden.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: Burgy Bouwbedrijf, de Graaf Reinald Alliantie en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus 6 weken lang elke zaterdag te zien op RTL4 en wordt in het najaar herhaald. Alle afleveringen zijn terug te kijken via het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het' en op Videoland.

© Bouwend Nederland