Aflevering 3

Vanaf 26 augustus iedere zaterdag om 17:00 uur te zien op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt wekelijks in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Nu terugkijken: aflevering 3 - zaterdag 9 september

Kijk hieronder aflevering 3 in z'n geheel terug. Of scroll verder naar beneden voor de losse fragmenten.

 

Fragment: restauratie van een historisch pakhuis

In Rotterdam wordt een historisch pakhuis volledig gerestaureerd met behoud van de oude elementen. Daan doet een poging om het oude voegwerk te herstellen.

 

Fragment: moderne digitale technieken bij dijkversterking

We kijken mee hoe het ontwerpteam en de graafmachine met behulp van moderne, digitale technieken op de centimeter nauwkeurig samenwerken om de dijken tussen Gorinchem en Waardenburg te versterken.

 

Fragment: Haringvlietbrug

Ook in deze aflevering volgen we de renovatie van de Haringvlietbrug. Dit keer is Daan niet bij de brug zelf te vinden, maar bezoekt hij de plek waar de nieuwe brug is gemaakt en klaar ligt om vervoerd te worden.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: Burgy Bouwbedrijf, de Graaf Reinald Alliantie en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' is vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17:00 op RTL4, met herhaling op zondag om 12:00 uur en is ook te vinden op Videoland.

© Bouwend Nederland