Aflevering 2

Vanaf 26 augustus iedere zaterdag om 17:00 uur te zien op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt wekelijks in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Nu terugkijken: aflevering 2 - zaterdag 2 september

Kijk hieronder aflevering 2 in z'n geheel terug. Of scroll verder naar beneden voor de losse fragmenten.

 

Fragment: oude Amsterdamse kade

Daan ziet met eigen ogen hoe de kademuren van de Geldersekade in hartje Amsterdam met zo min mogelijk overlast voor bewoners en toeristen worden vernieuwd.

 

Fragment: de kneepjes van het timmermansvak

Daan probeert de kneepjes van het timmermansvak onder de knie te krijgen bij de verbouwing van een voormalig politiebureau tot appartementen in Grou.

 

Fragment: Haringvlietbrug

Ook in deze aflevering volgen we de renovatie van de Haringvlietbrug. Werkvoorbereider Sjoerd neemt Daan mee tijdens een van de grootste hijsacties in Nederland; het uithijsen van de bijna 2 miljoen kilo wegende brugklep van de Haringvlietbrug.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: de Beens Groep, Bouwbedrijf de Vries en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' is vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17:00 op RTL4, met herhaling op zondag om 12:00 uur en is ook te vinden op Videoland.

© Bouwend Nederland