Aflevering 2

Ons eigen televisieprogramma op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Aflevering 2

Hieronder zie je een overzicht van alle fragmenten uit aflevering 2.

Fragment: oude Amsterdamse kade

Daan ziet met eigen ogen hoe de kademuren van de Geldersekade in hartje Amsterdam met zo min mogelijk overlast voor bewoners en toeristen worden vernieuwd.

 

Fragment: de kneepjes van het timmermansvak

Daan probeert de kneepjes van het timmermansvak onder de knie te krijgen bij de verbouwing van een voormalig politiebureau tot appartementen in Grou.

 

Fragment: Haringvlietbrug

Ook in deze aflevering volgen we de renovatie van de Haringvlietbrug. Werkvoorbereider Sjoerd neemt Daan mee tijdens een van de grootste hijsacties in Nederland; het uithijsen van de bijna 2 miljoen kilo wegende brugklep van de Haringvlietbrug.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: de Beens Groep, Bouwbedrijf de Vries en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus 6 weken lang elke zaterdag te zien op RTL4 en wordt in het najaar herhaald. Alle afleveringen zijn terug te kijken via het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het' en op Videoland.

© Bouwend Nederland