Aflevering 1

Ons eigen televisieprogramma op RTL4: De bouw maakt het! Presentator Daan Nieber duikt in de wereld van de bouw en infra en geeft een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats waar hij de trotse bouwers ontmoet die werken aan het Nederland van de toekomst.

Aflevering 1

Hieronder zie je een overzicht van alle fragmenten uit aflevering 1.

Fragment: het nieuwe Cambuur stadion

Daan neemt een kijkje bij de bouw van het nieuwe Cambuur stadion in Leeuwarden. Hier ontdekt hij wat er allemaal bij zo’n groots project komt kijken voordat de eerste bal wordt afgetrapt.

 

Fragment: Jessica, de vrouwelijke kraanmachiniste

Wekelijks gaat Daan in de leer bij een bijzondere bouwer. Dit keer ontmoet hij Jessica, die als vrouwelijke kraanmachiniste al jaren gelukkig is in een mannenwereld.

 

Fragment: Haringvlietbrug

In iedere aflevering kijkt Daan mee bij het herstel van de Haringvlietbrug. Want de impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er eigenlijk met de brug in de 8 weken die hij dicht is? In aflevering 1 zag je welke voorbereidingen er vooraf gaan aan het omleiden van het verkeer.

 

Bouwers bedankt!

Aan deze aflevering werkten mee: Van Wijnen, Het Ridderkerks Kraanwagenbedrijf en Mobilis TBI.

Een initiatief van Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is initiatiefnemer van deze tv-serie. Het programma is onderdeel van de grotere campagne De bouw maakt het waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus 6 weken lang elke zaterdag te zien op RTL4 en wordt in het najaar herhaald. Alle afleveringen zijn terug te kijken via het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het' en op Videoland.

© Bouwend Nederland