De bouw maakt het

'De bouw maakt het' is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werk in onze sector is.

'De bouw maakt het' op tv

In 'De bouw maakt het' duikt presentator Daan Nieber wekelijks in de wereld van de bouw en infra. We geven een exclusief kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de trotse bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst. De eerste serie van 'De bouw maakt het' was vanaf 26 augustus zes weken lang om 17:00 uur te zien op op RTL4. Het programma is in het najaar van 2023 en begin 2024 herhaald en kan teruggekeken worden via Videoland of het Youtube kanaal van 'De bouw maakt het'. 

'De bouw maakt het' op social media

Je vindt 'De bouw maakt het' op Instagram en Facebook. Bouw- en infrabedrijven die in hun social posts #debouwmaakthet gebruiken, maken dagelijks kans op een feature. Op Youtube vind je video's van de mooiste projecten (topprojecten) van bouw- en infrabedrijven én vertellen bouwers in de 'Wat maak je me nou' video's waarom zij zo trots zijn op hun werk. 

'De bouw maakt het' in de media

Uit onderzoek blijkt dat met name bij vrouwen het beeld van de bouw en infra oningevuld is, zeker als het gaat om carrièrekansen. Daarom starten wij in het najaar van 2023 een op vrouwen gerichte social media campagne via DPG Media waarin de mooie verhalen van het werk van de bouwers uit het tv-programma nog eens werden verteld. 

'De bouw maakt het' op jouw bouwplaats

Bouw- en infrabedrijven kunnen de campagne steunen en daarmee laten zien hoe mooi en belangrijk onze sector is. Naast het gebruik van de hashtag op social media, kunnen leden op deze site allerlei materiaal vinden. Zoals het logo (voor bv. de e-mailhandtekening, website, bedrijfskleding of busjes), stickers, vlaggen, bouwdoeken en leuke gadgets voor kinderen. Ben je lid van Bouwend Nederland en wil je meedoen aan de campagne? Bekijk hier onze toolkit.

De bouw maakt het' op school

Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Het materiaal is afgestemd op de verschillende niveaus van de onder-, midden en bovenbouw. Er is ook een speciaal De bouw maakt het kwartetspel! Kijk snel op debouwmaakthet.nl/op-school. Voor middelbare scholieren is er al materiaal beschikbaar via Jijgaathetmaken.nl

De Dag van de Bouw

Ook de jaarlijkse Dag van de Bouw is onderdeel van de campagne 'De bouw maakt het'. Op deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. De Dag van de Bouw wordt op zaterdag 8 juni 2024 voor de 17e keer georganiseerd. De dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw (in 2024 op vrijdag 7 juni) krijgen basisschoolklassen op de Onderwijsdag van de Bouw een uniek kijkje achter de bouwhekken, op het kantoor van bouw- en infrabedrijven of via een presentatie in de klas. 

Meer informatie of meedoen?

Wil je meer weten over de campagne? Neem contact met ons op

© Bouwend Nederland