Restauratie, Herbestemming, Herinrichting Renovatie Eiffelgebouw en huisvesting The Student Hotel Maastricht - BAM Bouw en Techniek regio Maastricht, Maastricht-Airport

Renovatie Eiffelgebouw en huisvesting The Student Hotel Maastricht

Na tien jaar leegstand wordt het Eiffelgebouw in Maastricht gerestaureerd en verbouwd. Het Eiffelgebouw is een industrieel monument gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. De drie geschakelde fabrieksgebouwen kwamen tussen 1928 en 1941 tot stand en maakten tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Het beeldbepalende gebouw is sinds 1996 een rijksmonument. Vanuit een heldere visie van de Gemeente Maastricht wordt dit gebied de komende jaren omgevormd tot een nieuwe, bruisende stadswijk met een 24-uurs kennis- en cultuureconomie. De wijk krijgt een internationale uitstraling en kent qua architectuur een samenspel van stadsvernieuwing en erfgoed. BAM Bouw en Techniek Regio Maastricht voert de renovatie en de huisvesting van The Student Hotel in het Eiffelgebouw in Maastricht uit. De oplevering staat gepland in het najaar van 2017. De werkzaamheden bestaan enerzijds uit de cascorestauratie van het totale gebouw, zo’n 33.000 vierkante meter, in opdracht van WOM Belvédère, en anderzijds uit het realiseren van de 378 kamers en hotelfaciliteiten, in opdracht van The Student Hotel.

Bezoekers worden ontvangen in het informatiecentrum Belvedere (Fenikshof 1). Hier staat koffie en wat lekkers klaar. Er zijn diverse partners aanwezig die een plekje hebben: BAM hololens, UNETO-VNI 3D-bril, Bouwmensen: jongeren in de bouw, The Student Hotel: studentenwerving, gemeente Maastricht: gebiedsontwikkeling en historie Sphinx, Bectro: energiemonitoring etc. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Mensen kunnen zich hier vrij inschrijven voor een rondleiding en/of lezing.

Ook nieuwsgierig wat er in Maastricht achter de ingepakte steigers van het ‘Eiffelgebouw’ gebeurt? Pak dan je kans op zaterdag 20 mei tijdens de Dag van de Bouw. Voor één dag gaat het bouwterrein van BAM open voor publiek. Iedereen is welkom; of je nu interesse hebt in de bouw- en installatietechniek of benieuwd bent naar de toekomst van deze unieke locatie. Het is interessant, bijzonder én leuk voor groot en klein.

Je krijgt een uitzonderlijk kijkje achter de schermen van de nieuwe, bruisende stadswijk het Sphinxkwartier. Op een bouwproject waar het Sphinx-verleden, de huidige bouwwerkzaamheden en de toekomstige huisvesting van The Student Hotel elkaar ontmoeten.

Tussen 10:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom in het Infocentrum Belvédère Maastricht (Fenikshof 1). Hier kun je je inschrijven en deelnemen aan één van de rondleidingen (beperkt aantal plaatsen) en informatieve lezingen omtrent de gebiedsontwikkeling.

Er zijn leuke activiteiten voor kinderen en de koffie staat uiteraard klaar. Ervaar het vakmanschap van dichtbij en kom zaterdag 20 mei langs bij dit bijzondere bouwproject.

 

 

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: Najaar 2017

Routebeschrijving:

Parkeren is mogelijk bij Q-Park aan de achterzijde van het gebouw; bereikbaar via de Frontensingel.

Activiteiten voor kinderenOverdektCatering

Locatie (toon op Google Maps)
Boschstraat 24, Maastricht, Limburg

Project website url
www.belvedere-maastricht.nl