Renovatie, Herbestemming, Uitbreiding, Verduurzaming Rijkskantoor De Knoop - RCreators , Utrecht

Rijkskantoor De KnoopRijkskantoor De Knoop


Het project Rijkskantoor De Knoop omvat het herontwikkelen van het huidige Knoopkazerne complex tot een rijkskantoor voor o.a. rijksoverheid diensten, inclusief een vergadercentrum. Meer specifiek omvat het project de volgende onderdelen:


  • Gedeeltelijk slopen en strippen van de Knoopkazerne, uitgangspunt hierbij is om zo min mogelijk te slopen en zoveel mogelijk te hergebruiken;

  • Het transformeren van het casco van de voormalige Knoopkazerne tot Rijkskantoor de Knoop;

  • Het bouwen van een uitbreiding met een vergadercentrum, parkeervoorziening en een fietsenstalling.

  • Het verbinden van de uitbreiding met de getransformeerde Knoopkazerne door een Atrium.

  • Het herinrichten van de buitenruimte met o.a. het Knoopplein en een verbinding naar het Forum.

   Oorspronkelijk stond het realiseren van het Knoopplein pas over 15 jaar op de agenda, om tot die tijd nog als bouwterrein te dienen voor de omliggende gebouwen. Maar het zou een gemiste kans zijn om niet al bij het opleveren van Rijkskantoor de Knoop te genieten van het Knoopplein. Een uitgekiende bouwlogistiek voor de volgende fases maakt het nu mogelijk dat het Knoopplein tegelijkertijd klaar is met het Rijkskantoor, begin 2018. Het plein is vanaf de Croeselaan te bereiken via trappen. Vanaf het Knoopplein kun je via een tijdelijke brug doorlopen naar het Forum voor een directe verbinding met het station. Er is inmiddels gestart met het Knoopplein en de contouren van dit plein worden nu zichtbaar.

  • Een tijdelijk circulair paviljoen met horecabestemming naast Rijkskantoor de Knoop.


   Tijdens de Dag van de Bouw zal R Creators in het informatiecentrum van CU2030 om 11.00 uur een presentatie geven over het toekomstige Rijkskantoor de Knoop en het ernaast gelegen Circulair Paviljoen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het informatiecentrum van CU2030 (adres Stadskantoor, bovenaan de (rol)trappen van het Jaarbeursplein, Stadsplateau 1 Utrecht). Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid om de bouwplaats te bezoeken en de voortgang van rijkskantoor De Knoop te komen bekijken.


   Rijkskantoor De Knoop wordt gerealiseerd door R Creators (een samenwerking van Strukton, Facilicom en Ballast Nedam).


   

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: Februari 2018

Routebeschrijving:

De bouwplaats is alleen te voet bereikbaar. Kom met het OV, trein, bus en tramhaltes liggen op een paar minuten lopen.  Parkeren kan bij de Jaarbeurs. 

Activiteiten voor kinderenOverdektCatering

Locatie (toon op Google Maps)
Mineurslaan 500, Utrecht, Utrecht