Herinrichting Europaplein, Leeuwarden - KWS Infra B.V., Leek

Europaplein, Leeuwarden

Het Europaplein in Leeuwarden wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De ovale rotonde wordt omgebouwd tot een turbominirotonde. Voor de fietsers en voetgangers worden tunnels gebouwd, zodat zij de aansluitende wegen onderlangs kunnen kruisen. De fiets- en voetpaden worden verdiept aangelegd, zodat de rotonde maar een fractie hoger wordt dan in de oude situatie. De beeldbepalende fontein wordt in ere hersteld en de contouren van de oude rotonde komen terug in de vernieuwde parallelwegen met zitelementen.

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: 2017

Routebeschrijving:

Op de N31 neemt u afslag 23, Leeuwarden Noord. Als u de stad in rijdt, gaat u rechtdoor bij de stoplichten, waarna u op het Europaplein uitkomt. Op het Europaplein neemt u de eerste afslag (Heliconweg), na ca. 300m. kunt u rechtsaf slaan en door de geopende slagbomen het parkeerterrein van het WTC Expo oprijden. Hier kunt u parkeren en via de Heliconweg kunt u te voet naar het Europaplein, volg de borden.

Als fietser komt u vanuit alle richtingen net voor het Europaplein een omleidingsroute tegen, deze kunt u volgen tot aan de Bildtsestraat, via de Bildtsestraat komt u bij de fietsenparking naast de oversteek naar het plein. Dit staat ook met borden aangegeven.
KindvriendelijkActiviteiten voor kinderenCatering

Locatie (toon op Google Maps)
Europaplein, Leeuwarden, Friesland

Project website url
www.vrij-baan.nl/europaplein