Nieuwbouw Georgine Sanderstoren - Van Wijnen, West

Georgine Sanderstoren

De Georgine Sanderstoren 
Vorig jaar was de Leo Vromantoren te bezoeken tijdens De dag van de bouw. Nu is het de beurt aan de tegenoverliggende en gelijkwaardige toren: de Georgine Sanderstoren. In deze woontoren komen 48 driekamer appartementen en 18 studio's. Op de begane grond komen er winkels en de eerste etage wordt gebruikt voor parkeren. Het ontwerp van de Georgine Sanderstoren is afgestemd op de Leo Vromantoren. Samen vormen ze de eyecatcher van het nieuwe Gouda Oost.

Met de komst van de Georgine Sanderstoren wordt het aanbod in betaalbare huurwoningen in Gouda Oost nog meer vergroot. De toren wordt, net als de Leo Vromantoren, in opdracht van Woonpartners Midden-Holland gerealiseerd door Van Wijnen. Het ontwerp is van 01-10 Architecten. "Dit project is een mooi voorbeeld van duurzaam samenwerken nieuwe stijl. Het past bij de moderne manier van werken om ontwikkelingen integraal op te pakken. Het hele team, zowel vanuit ontwikkeling als realisatie, gaat van de Leo Vromantoren over naar de Georgine Sanderstoren. We merken dat dit een enorme tijdwinst en kwaliteitsslag oplevert", aldus Theo Rook, regiodirecteur Van Wijnen West.

Een van de voorbeelden van omgaan met duurzaamheid is de keuze voor een innovatieve Warmte-Koude opslag installatie (WKO): een duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van de woningen.

 


Bezoek de Georgine Sanderstoren op de Dag van de bouw
Op 23 november 2016 vierden we de start bouw. De verwachting is dat de woningen worden opgeleverd in het eerste kwartaal van 2018. Circa 6 maanden voor de oplevering start Woonpartners Midden-Holland met de verhuur. Op zaterdag 20 mei 2017 kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij de Georgine Sanderstoren. Zie hoe de bouw gevorderd is en kom meer te weten over de bouw van de toren en de vernieuwende technologieën en technieken!

Bezoektijden: 10:00 - 14:00

Routebeschrijving:

De bouwplaats ligt aan de Sportlaan in Gouda. Helaas zijn er op de bouwplaats geen parkeerplaatsen beschikbaar. Wij adviseren u te voet, met de fiets of de auto in de omliggende straten te parkeren.
Activiteiten voor kinderenOverdekt

Locatie (toon op Google Maps)
Sportlaan, Gouda, Zuid-Holland

Project website url
https://www.vanwijnen.nl/