Nieuwbouw, Renovatie Stadskantoor en Stadhuis, Hengelo - Van Wijnen Oost B.V., Arnhem

Stadskantoor en Stadhuis, Hengelo

Het project huisvesting gemeentelijke organisatie Hengelo omvat de renovatie van het monumentale stadhuis en de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. De nieuwbouw van het Stadskantoor wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo, een samenwerking van Van Wijnen en Trebbe. De installaties zijn gegund aan Croonwolter&dros. Het renovatieproject wordt door Koopmans en Hoffman uitgevoerd.

De bouw van het nieuwe Stadskantoor geeft de binnenstad van Hengelo een krachtige impuls en zorgt voor verbetering van de efficiency van het gemeentelijk vastgoed. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad en gaan de huisvestingslasten van de Gemeente Hengelo naar beneden.

Het nieuwe Stadskantoor, naar een ontwerp van EGM Architecten, laat zich kenmerken als eigentijds, energiezuinig en duurzaam. In het exterieur zijn verwijzingen terug te vinden naar elementen uit de streek; de Hengelose staaltechniek, vakwerkboerderijen en zouttorens.

Op zaterdag 2 juni 2018 vindt in Hengelo het Amusing korenfestival plaats, waarbij ruim 100 koren optreden in de binnenstad van Hengelo. De entree is gratis.

Op de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor zal een optreden worden verzorgd door één van de koren. Daarmee is een bezoek aan de dag van de bouw te combineren met een bezoek aan het korenfestival.

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: Derde kwartaal 2019

Kindvriendelijk Activiteiten voor kinderen Overdekt Catering
Bouw

Locatie (toon op Google Maps)
Burgemeester Jansenplein 1, Hengelo, Overijssel

Project website url
www.hengelobouwt.nl