Aanleg Station Lansingerland - Zoetermeer - Aannemingsmaatschappij VOBI b.v., Vinkeveen

Station Lansingerland - Zoetermeer

Eind 2018 krijgen Zoetermeer en Lansingerland een uniek station. Met een viaduct over de A12 worden bij station Lansingerland-Zoetermeer straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst.

 

Duurzaam en groen ontwerp

Het station kent een duurzaam en groen ontwerp (gemaakt door Arcadis / Team V Architectuur). De duurzaamheid in het ontwerp komt onder meer tot uiting in de gekozen materialen, zoals hout en beton. Bovenop het viaduct wordt een laan met bomen gecreëerd. Ook de andere plekken van de vervoersknoop kennen veel beplanting. Het vele groen maakt dat er een plezierige omgeving ontstaat, fijnstof wordt verminderd en het regenwater goed kan worden opgevangen.

 

Vanaf 2016 wordt er al hard gewerkt aan het station. De overbrugging van de A12 is begin 2018 voltooid. In de eerste twee kwartalen van 2018 wordt gewerkt aan het doortrekken van de RandstadRail-sporen en de uiteindelijke inrichting van het viaduct, het station en de omgeving.

 

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: 9 december 2018

Kindvriendelijk
Bouw

Locatie (toon op Google Maps)
Prismalaan West , Bleiswijk, Zuid-Holland