Aanleg Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg in Sittard-Geleen - Heijmans, Geleen

Veilige Wieleromgeving Sportzone Limburg in Sittard-Geleen

Veilige Wieleromgeving

De veilige wieleromgeving biedt uitdagende parcoursen in een unieke en hoogwaardige sportomgeving. Op een gebied van 6 hectare wordt door Heijmans een 3,15 kilometer lang wielerparcours aangelegd. Verschillende soorten wegdek, hoogteverschillen en technische bochten maken het mogelijk om in de diverse Limburgse landschappen een gevarieerd aanbod aan parcoursen met verschillende technische moeilijkheidsgraden te realiseren. De hoogteverschillen variëren van vals plat met een hellingspercentage van 1 tot 2,5% tot buitencategorie met een hellingspercentage van maximaal 22,5%. Op de wieleromgeving kunnen vijftig verschillende parcoursen worden uitgezet. Zes verschillende parcoursen zijn tegelijkertijd te gebruiken. Hierdoor kunnen in de toekomst een veelheid aan doelgroepen tegelijkertijd gebruik maken van de veilige wieleromgeving in Sittard-Geleen. Van kinderen tot senioren en van beginners tot absolute professionals.

 

Uitstraling

In de veilige wieleromgeving worden verschillende landschappen nagebootst, om de beleving voor de renners zo realistisch mogelijk te maken. Gekozen is voor de typerende landschapskenmerken van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Zo is het parcours in ‘Noord-Limburg’ overwegend open. Water en licht slingerende bomenrijen staan voor ‘Midden-Limburg’. In ‘Zuid-Limburg’ zit de uitdaging veel meer in de hoogteverschillen.

 

Wereldklasse

Sportzone Limburg in Sittard-Geleen wil uitgroeien tot een wereldklasse test- en trainingscentrum voor alle onderdelen van de wielersport. De veilige wieleromgeving is daarin een belangrijke  1e stap. Het parcours zorgt voor de aanwas van nieuw talent. En er kunnen wielerwedstrijden worden gehouden, zonder dat dit overlast veroorzaakt. De opening vindt plaats 1 juni a.s. De Veilige Wieleromgeving vormt dan meteen het decor voor The Hammer Sportzone Limburg. Een compleet nieuwe wedstrijd, waarbij de beste ploegen ter wereld drie dagen lang deelnemen aan een klimkoers (vrijdag 2 juni), een sprintwedstrijd (zaterdag 3 juni), en een ploegenachtervolging (zondag 4 juni).


Mede namens Sportzone Limburg en de gemeente Sittard-Geleen nodigen wij u van harte uit om zaterdag 20 mei a.s. een kijkje te nemen op ons unieke project. U krijgt hiermee de kans om - voor de officiële opening - het parcours en de omgeving te ervaren. U bent van harte welkom ! 

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: 26 mei 2017

Routebeschrijving:

De projectlocatie bevindt zich aan de Parijsboulevard (naast het Fortuna Sittard Stadion).

Het infocentrum van Sportzone Limburg is deze dag ook opengesteld voor het publiek: deze bevindt zich aan de Lissabonlaan.

Het project is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken: op de hoek van de Parijsboulevard met de Lissabonlaan stopt Arriva lijn 32, 36 en 37

Activiteiten voor kinderenOverdektCatering

Locatie (toon op Google Maps)
Parijsboulevard, Sittard, Limburg