Nieuwbouw Project Oppe Brik te Reuver - Aannemersbedrijf Jongen Venlo B.V., Venlo

Project Oppe Brik te Reuver

Gemeente Beesel is omringd door schatkamers van groen en natuur en wil een voorbeeldgemeente zijn op het gebied van duurzaam en toekomstbestendig wonen en bouwen, inspelen op veranderende woonwensen, een veranderende bevolkingssamenstelling en een toenemende behoefte aan duurzaamheid.

Met het bouwplan "Oppe Brik" kan de gemeente laten zien waar het voor staat: wonen en werken in een mooie groene en energie neutrale wijk, vlakbij goede voorzieningen zoals winkels en onderwijs, tussen de steden Venlo en Roermond.

Gemeente Beesel ontwikkelt met het bouwplan "Oppe Brik" een nieuwe energie neutrale wijk op het voormalige Wienerberger en Wavin terrein. Er komen koopwoningen en huurwoningen, woningen met tuin en appartementen. Daarnaast zijn er woon- werk kavels gepland. In het midden van de woonwijk komt een park voor de bewoners en voor overige inwoners van de Gemeente Beesel. Een deel van de fabriekspanden op het terrein is bewaard als industrieel erfgoed en krijgt een nieuwe functie.

Partners van gemeente Beesel bij de ontwikkeling van het gebied zijn de Limburgse Herstructurerings-maatschappij voor Bedrijventerreinen LHB en woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend. Aannemersbedrijf Jongen Venlo zal voor de Gemeente Beesel een 40-tal koopwoningen en voor woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend een 84-tal huurappartementen ontwikkelen en realiseren.
Zowel de woningen als de appartementen zijn ontwikkeld volgens Nul-op-de-Meter principe, waarbij de woningen/appartementen bij normale omstandigheden en gemiddeld bewonersgedrag haar eigen energiebehoefte opwekt.

De eerste koopwoningen zijn inmiddels opgeleverd en het eerste appartementenblok is in aanbouw en zal worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2017. De start van de bouw van de overige woningen/appartementen is afhankelijk van de verkoop/verhuur.

Bezoektijden: 10:00 - 16:00

Opleverdatum: 2e kwartaal 2017

Locatie (toon op Google Maps)
Greswarenstraat, Reuver, Limburg

Project website url
http://www.oppebrik.nl/