beeldmerk zonder datum-4

nieuws - Trots op...

14 oktober 2016

De bouw gaat door. Elke dag. Soms wat harder, soms wat minder snel. Dat zien we, daar zijn we elke dag druk mee. Het is een wetenschap waar we met zijn allen best trots op mogen zijn. Trots op móéten zijn.

De bouw, dat ben jij. Dat zijn wij, met elkaar. Nederland kan niet zonder de bouw. Er zouden geen bruggen, geen openbare gebouwen en geen wegen zijn. Geen huizen om in te wonen. Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt.

...een nieuwe website
Maar ook zonder dat je het direct door hebt wordt er keihard aan de bouw- en infra gewerkt. Bouwen aan de bouw, zeg maar. Want op de achtergrond gebeurt er ook van alles. Kijk maar naar deze prachtige nieuwe website, waarop je je nu bevindt. Die precies weergeeft waar wij voor staan. Met alle ins en out over wat het precies is wat ‘De Bouw Maakt’. Over wie we zijn en waarom we doen wat we doen.

...de Dag van de Bouw
Een ander belangrijk onderdeel van deze website is de Dag van de Bouw. Ook volgend jaar gaan weer vele honderden bouwhekken open die normaal gesloten blijven voor het publiek. Op 20 mei 2017 kan heel Nederland weer zien waar we goed in zijn. Ook dat mag iedereen weten. Móét iedereen weten, toch? We nodigen je graag uit er ook in 2017 weer de mooiste branche dag van het jaar van te maken. Waar partners, kinderen en geïnteresseerden hun hart kunnen ophalen aan de wondere wereld van de bouw. Iets dat ze normaal gesproken - in tegenstelling tot ons - niet elke dag van dichtbij kunnen meemaken. Want wij zijn trots, maar die trots delen we natuurlijk ook maar al te graag. Ben je actief op social media? Vergeet dan vooral niet de hashtag #dagvandebouw te gebruiken.

...onze politieke inzet
Zo maken we ons als branche nu al hard voor het Nederland van morgen. In maart 2017 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen, Bouwend Nederland en haar leden richten zich daarom nu al tot de politieke partijen. Zodat we weten waar toekomstige Kamerleden voor staan en hoe we ze in hun besluitvorming kunnen helpen. Door ze ervan te doordringen dat er geïnvesteerd moet worden in de bouw- en infra. In mobiliteit en in een beter klimaat. Dat er weer geïnvesteerd wordt in werkgelegenheid.   

...onszelf
Je merkt het: we zijn nogal trots op de bouw. En rekenen erop dat jij dat ook bent. Hoe meer we dat met elkaar uitstralen, hoe sterker dat gevoel in Nederland gaat leven. Je zult het ook in dit weblog zien terugkomen. Dit is een aftrap voor een reeks verhalen over onze trots, met portretten en reportages - uit het leven gegrepen. Over wie de mensen achter de bouw zijn, wat hen drijft en hoe uiteindelijk iedereen daar beter van wordt. Verhalen waaruit blijkt dat we aan iets echt bijzonders aan werken. Dag in dag uit. Want Nederland is niet af.

De bouw maakt het.