banner nieuws dbmh 300x1280

nieuws - Boston & Seattle maakt de Kop van Zuid bereikbaar voor iedereen

08 november 2016

Rotterdam krijgt er weer een paar prachtige woontorens bij. Op de bruisende Wilhelminapier bouwt J.P. van Eesteren sinds 2014 aan Boston & Seattle. In de 70 meter hoge high-rise komen ondermeer 220 appartementen. De oplevering staat gepland voor september 2017.

Rijke historie

Zo hoog als buren New Orleans (160 meter), De Rotterdam (150 meter) en Montevideo (140 meter) wordt de nieuwe aanwinst op de Kop van Zuid niet, maar met zijn zeventig meter is Boston & Seattle straks toch niet over het hoofd te zien. Het gebouw bestaat uit een brede plint met daarop twee woontorens, de Boston en Seattle. De namen verwijzen naar de geschiedenis van de locatie: de Wilhelminapier was immers het vertrekpunt van de Holland-Amerika Lijn. Vooral in woontoren Seattle zal die band met dat roemruchte verleden goed voelbaar zijn. De 110 huurappartementen die er in komen, zijn namelijk allemaal bestemd voor oud-medewerkers van de Holland-Amerika Lijn en hun familie.

Prachtig uitzicht

Net als Seattle bevat ook Boston 110 appartementen. 62 daarvan zijn koopwoningen die in woonoppervlak variëren van 82 tot 115 m2. Met een woonoppervlak van 80 tot 95 m2, verdeeld over drie of vier kamers, doen de 48 huurappartementen in Boston daar nauwelijks voor onder.

Het zijn allemaal appartementen in het goedkopere en middeldure segment. Daarmee wordt wonen op de Kop van Zuid voor een bredere doelgroep bereikbaar. In beide woontorens zijn de appartementen verdeeld over de 5e tot en met de 23e verdieping. Vooral aan de kant van de Antoine Platekade bieden ze een mooi uitzicht over de Rijnhaven.

Plenty parkeerplekken

De begane grond van het gebouw, zo’n 1500 m2, is bestemd voor winkels, horeca en cultuur; de vier verdiepingen daarboven worden parkeergarage voor de bewoners. Vanaf de straat zullen de geparkeerde auto’s niet te zien zijn. Van Dongen-Koschuch Architects and Planners, ontwerper van het gebouw, heeft de gevel daar bekleed met lamellenpanelen. Deze zijn versierd met de sfeerbeelden die verwijzen naar de haven en de geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn.

Een ondergrondse openbare parkeergarage van twee lagen maakt Boston & Seatlle compleet.